Referat: ÖT Smygehuk FF - MF Pelister

20:e maj 19:00 Smygehamns IP

ÖT Smygehuk FF 0-0 MF Pelister (0-0)

Varningar

ÖT Smygehuk fick bara 0-0 i derbyt mot Pelister. ÖT Smygehuk tvingades än en gång göra 6 ändringar i startelvan om man jämför med senaste matchen. Bland annat saknades båda mittbackarna Nicklas Mattsson och Emir Rozajac. ÖT Smygehuk tog direkt tag i taktpinnen och vi gjorde vår bästa första halvlek för året. Man liksom bara väntade på det förlösande 1-0 målet. Redan i den andra miten är Mathias Herrström fri men hans skott går utanför. I den 10:e minuten slår Axel Andersson ett inlägg mot Johan Hellström som tar ner bollen och vänder ut och in på försvararen innan han lyfter in ett inlägg mot bortre stolpen där en fri Oliver Oliveros nickar i burgaveln. I den 30:e minuten slår Mattias Jönsson en fantastisk crossboll ut på vänsterkanten till Axel Andersson som i sin tur spelar in bollen i straffområdet där Johan Hellström skarvar bollen tätt utanför. I den 31:a minuten får målvakten Izzettin Adigüzel göra sitt första ingripande då han på ett strålande sätt räddar ett friläge genom att klistra bollen. Första halvlek kändes lite som när Barca mötte Real i Champions League. Det verkade som om Pelister spelade för 0-0 och inte ville anfalla. Varje gång ÖT Smygehuk hade bollen under kontroll befann sig hela bortalaget på egen planhalva. I den 55:e minuten slår Mathias Herrström ett inlägg från högerkanten mot första stolpen där Johan Hellström är sånär på att nicka bollen i mål och bollen går vidare mot bortre stolpen där Oliver Oliveros är en hårsmån ifrån att nicka bollen i mål. I den 63:e minuten kommer en Pelisterspelare relativt fri men Izzettin Adigüzel räddar han hårda skott. I den 74:e minuten skjuter Patrik Lippe ett stenhårt volleyskott från 30 meter som målvakten gör en fin räddning på och räddar till hörna. På den efterföljande hörnan som Gustav Lindquist slår är Patrik Lippe fri på första stolpen men Patriks nick går tätt utanför. I den 76:e minuten slår Gustav Lindquist en ny hörna som skarvas vidare på första stolpen och på bortre dyker Patrik Lippe upp igen och nickar precis över. I den 86:e minuten kommer matchens sista målchans då Izzettin Adigüzel gör en fin räddning på ett skott. Matchen slutar 0-0 trots dominant bollinnehav för ÖT Smygehuk. Vi skapade också fler målchanser än Pelister men ska vi vara riktigt ärliga kunde vi förlorat matchen om inte Izzettin Adigüzel stått i vägen för Pelisteranfall. I nästa match väntar Hyllie IK på Hyllie IP på onsdagen den 25:e maj klockan 19:00.